Gadget-uri / Software / Stiri / Telefoane

ZTE va lansa un smartphone cu Firefox OS anul acesta in Europa

ZTE si Mozilla sunt pe cale de a dezvalui un proiect comun care va debuta initial in Brazila si ulterior in Europa. Cele doua companii lucreaza la dezvoltarea primului smartphone cu Firefox OS si sunt in discutii avansate cu un operator necunoscut din Europa.

Informatia a fost furnizata direct de catre Cheng Lixin, Chief Executive Officer al ZTE SUA. El a dezvaluit si ca ZTE ar putea lansa un smartphone cu Firefox OS in SUA, totul depinzand de interesul pietei pentru acest tip de produs. Acesta a declarat ca “Daca acesta va fi disponibil si daca studiile de piata sustin acest lucru, atunci s-ar putea sa lasam unul si in SUA anul acesta.”

Jay Sullivan, Vice President la Mozilla, de asemenea a confirmat ca lucreaza cu fabricantul din China  TCL (care detine brandul Alcatel One Touch) cu ZTE si Qualcomm pentru dezvoltarea de dispozitive bazate pe Firefox OS. Si chairman-ul TCL, Tomson Li Dongsheng a confirmat ca deruleaza un proiect  comun cu Mozilla. Toate aceste rapoarte vin sa confirme zvonurile anterioare pe marginea subiectului.

Firefox OS va fi lansat la inceput pe  smartphone-uri din categoria entry-level  cu intentia de a diminua dominatia Android in acea piata. Deja a fost vazut un comportament promitator al OS-ului si al magazinului de aplicatii care il insoteste.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>