HelpDesk / Necategorisit / Telefoane

SAR peste limită?

Telefonul pe care îl foloseşti radiază, după cum probabil, deja, ştii. Iar cantitatea de radiaţii pe care o emana este precizată de producatorul dispozitivului în SAR.
SAR este abrevierea pentru “Specific Absorption Rate” (Rată de absorbţie specifică), care este unitatea de măsură pentru cantitatea de energie de radio-frecvenţă absorbită de corpul uman în timpul utilizării telefonului mobil.
Cu toate că valoarea SAR este determinată la cel mai înalt nivel de putere certificat în condiţii de laborator, nivelul SAR efectiv al telefonului în timpul funcţionării poate fi mult sub această valoare.
Aceasta deoarece telefonul este proiectat să utilizeze puterea minimă necesară pentru accesarea reţelei.
Prin urmare, cu cât sunteţi mai aproape de o staţie de bază, cu atât este mai probabil ca nivelul SAR efectiv să fie mai scăzut.

O mulţime de detalii despre SAR poţi afla de pe site-ul Mobile Manufacturers Forum. Dacă, spre exemplu, ai un SAMSUNG, poţi alfa valoarea SAR asociată modelului tău accesând adresa.

Puteţi găsi uşor modelul telefonului dvs. Scoateţi bateria din telefon – modelul este tipărit pe eticheta albă din interior:

Model telefon

Model telefon

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

HDMI  |