Gadget-uri / Necategorisit / Software / Stiri / Telefoane

Microsoft a vandut de 5 ori mai multe telefoane in acest sezon de Craciun

Microsoft fiind un important partener al Qualcomm, aseara Steve Ballmer a participat la conferința de presă Qualcomm și a impartasit pe scena ca telefoanele Windows se bucura de o popularitate în creștere.
Desigur, el nu a menționat cifre exacte, dar a spus ca în noiembrie 2012 au vândut smartphone-uri de 4 ori mai mult decat aceeasi perioada a anului trecut.
Și chiar mai bine, în jurul acestui sezon de vacanță, acesta cifra a crescut la de 5 ori vanzarile de anul trecut de Crăciun.

Acum totusi nu putem fi siguri ca aceasta este cifra reala având în vedere că analiștii sunt de parere ca Microsoft are o cota de piață in scadere, de fapt, în Statele Unite în luna noiembrie față de luna august. Și Windows Phone este încă la partea inferioara a clasamentului sistemelor de operare mobile, depasindu-l doar pe muribundul Symbian.

 

Oricum, este de crezut ca nici macar analistii nu stiu cifra exact, totul bazandu-se doar pe estimari. De fapt, nimeni nu va stii nimic sigur inainte ca Microsoft sa anunte numarul de activari de smartphone-uri, ceea ce este putin probabil sa se intample in viitorul apropiat.

Update: AllAboutWindowsPhone.com are o metoda interesanta de a calcula volumul vanzarilor. Autorul admite ca luand in considerare estimarile analistilor care sunt in  jur de 2.5 milioane telefoane Windows vandute in ultimul trimestru din 2011, in cel mai defavorabil scenariu, vanzarile din acest an ar trebui sa fie in jur de 10 milioane doar pentru ultimul trimestru.

 

 

Comentarii prin facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  |  Windows XP pana in 2020  |