Hardware / Laptopuri / Necategorisit / Stiri

Apple Macbook Pro 13in Retina: un laptop mic cu un ecran foarte mare

Macbook Pro R15in Retina a fost unul dintre cele mai impresionante laptop-uri aparute in ultima vreme, dar cu un pret incepand de la 2100 Euro este dincolo de ce-si poate permite marea parte a consumatorilor. Apple a lansat si o varianta mai mica si mai ieftina: un laptop de 13in cu ecran Retina screen dar cu preturi incepand de la 1700 Euro.

Principalul motiv pentru pretul inca ridicat este ecranul  de 13in care este capabil de o rezolutie uimitoare de 2,560×1,600 pixeli. Rezolutia implicita a sistemului de operare Apple MacOS X este  setata in asa fel incat ecranul nu afizeaza mai multa informatie decat un ecran de 1,280×800 pixeli, dar textul este incredibil de clar si precis astfel incat arata similar cu o pagina tiparita iar textul afisat pe alte laptorp-uri arata necalr in comparatie.

Bineinteles ca imaginile si clipurile din programele care suporta ecranul Retina vor fi afisate la rezolutia maxima in timp ce textul din meniuri si toolbar-uri remane precis si neted. Este un mod foarte ingenios de a folosi cat mai bine tehnologia incorporata in ecran, avand in vedere ca programele optimizate pentru Retina sunt destul de rare .

Un alt motiv care justifica pretul ridicat al acestui laptop este SSD-ul de 256GB. Adaugand si 8GB de memorie si puternicul procesor dual core Intel Core i5, laptop-ul nu are probleme de performanta in task-uri care cer multe resurse, cum ar fi editarea video. Macbook Pro Retina nu este conceput pentru a fi extins de catre utilizatori dar totusi in cazul in care se doreste un SSD  mai mare, acest lucru poate fi specificat in momentul plasarii comenzii catre Apple.

Desi are o carcasa foarte rigida din aluminiu, the Macbook Pro Retina cantareste doar 1.6kg si este mai subtire decat modelul non-Retina de 13in. Acest lucru se datoreaza si absentei unui DVD Writer. Si mai impresionanta este bateria care are o autonomie de peste 10 ore atunci cand este folosit in regim normal.

Macbook-ul Pro 13inRetina este un laptop pe care cu greu poti spune ca nu ti-l doresti, dar totusi este foarte scump chiar si in varianta cu cel mai mic SSD de 128GB (1700 Euro). Acest lucru nu poate fi usor acceptat de majoritatea consumatorilor, dar pentru cine isi permite merita fara indoiala considerat in favoarea altor laptop-uri din categoria sa.

 

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

SONY Bravia 3D Full HD TV  |  Medal of Honor  |  Lista formatelor de fişiere  |