HelpDesk / Tutoriale

Cum se instalează WordPress (tutorial video)

Voi prezenta pe scurt pașii necesari instalării WordPress-ului, versiunea 3.5.

Varianta instalată va fi cea în limba engleză, la momentul scrierii acestui material neexistând varianta în limba română a versiunii WordPress 3.5.

Instalarea se va face pe un server Apache, cu baze de date MySQL. Copierea fișierelor pe domeniul web și în directorul dorit se va face folosind aplicația de trasnfer de fișiere FileZilla.

Pentru început voi downloada arhiva WP de pe site-ul WordPress.org. Dacă se dorește instalarea versiunii în limba română trebuie accesat site-ul ro.wordpress.org . Localizarea în limba română se poate face și ulterior.

După download se dezarhivează arhiva și se copiază pe server în directorul dorit cu ajutorul aplicației FileZilla folosind protocolul FTP.

Două observații
Prima: se pot folosi și alte aplicații de transfer de fișiere, FileZilla este doar una intre ele.
A doua: în funcție de server pot fi necesare setări mai detaliate pentru a face transferul fișierelor. Citiți cu atenție instrucțiunile oferite de server.

O dată transferate fișierele pe server am încheiat primul pas important în instalarea WordPress-ului pe serverul nostru.

Citește tot tutorialul aici: Cum se instalează WordPress 3.5 (video)

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

2 Comments

  1. Apoi sai fut dumnezei masi de wordpress , de 6 luni ma chinui sa instalez un wordpress si nu merge , m-am uitat pe tot felul de tutoriale , cele mai multe dintre ele sant proaste nu se vede si nu se-ntelege nimic.
    Nu mai stiu ce sa mai fac , de ce dracu mie nu-mi iese nimic ?

  2. Unde va impotmoliti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  |    |  Win32/Stuxnet vânează SCADA  |