Gadget-uri / Stiri

Antipa, primul muzeu dotat cu tehnologia NFC

De astazi Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” poate fi “citit” si cu telefonul mobil. La baza sta unproiect dezvotatat de NFCExpert.ro si care se bazeaza pe tehnologia NFC (Near Field Communication).

Practic vizitatorii au nevoie doar de doua lucruri: un smartphone cu NFC si aplicatia Antipa MuseoTag pe care o pot gasi pe Google Play. Cu ajutorul aplicatiei, vizitatorii vor putea citi informatii pe care nu le mai gasesc altundeva, doar apropiind telefonul de etichetele ce contin tag-uri NFC amplasate in dreptul fiecarui exponat.

Pentru cei care nu au telefoane care suporta tehnologia NFC, aplicatia MuseoTag le vine in ajutor: pot scana cu camera telefonului, codurile QR alfate pe aceleasi etichete ce contin cip NFC.

Mai mult, tot cu ajutorul aplicatiei MuseoTag, vizitatorii vor putea vedea in functie de exponatul “citit”, camera din muzeu in care se afla in acel moment – afisata pe ecranul telefonului.

Comentarii prin facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

DVI  |  Atingerea fină Pixelsense a unui SUR40  |  SAR peste limită?  |  Home  |    |