Slider / Software / Stiri

YouTube înca nu este profitabil, dar e pe aproape

Eric Schmidt, CEO-ul YouTube, a declarat astăzi că cel mai mare site de video sharing, YouTube, e pe cale să devină profitabil.

Gigantul de video sharing generează zilnic peste două miliarde de afişări pe zi. Cu toate acestea YouTube nu a înregistrat profit in cei 5 ani de când a fost cumpărat de Google. YouTube a fost cumpărat de Google in 2006 cu 1,65 mld dolari.

Deşi YouTube nu pare a fi nici acum profitabil, oficialii Google sunt foarte mulţumiţi de traiectoria pe care se află acesa şi spun ei, va deveni în curând profitabil. Unul din argumentele pe care se bazează cei de la Google, fiind noile formate de publicitate care afişeaza o reclamă înainte de începutul vizionarii unui clip.

Google a raportat o creştere a veniturilor de 3% in cel de al 2-lea trimestru a anului 2010, când au rulat foarte multe campanii publicitare pe perioada Campionatului Mondial de Fotbal la principalii sponsori ai acestuia, cum ar fi Sony, Visa, Nike…

Tags: ,

Comentarii prin facebook

One Comment

  1. e si normal sa fie profitabil, mai ales ca este proprietate google, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  |  43,2 Mbps de la Cosmote  |