Antivirus / Slider / Software

Apeluri subtile cu suprataxă

Kaspersky Lab, unul dintre principalii dezvoltatori mondiali de soluţii de securitate anunţă ca un prim program periculos, clasificat în categoria Trojan-SMS, a fost detectat pe telefoanele mobile care rulează sistemul de operare Android de la Google.

Numit Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a, acesta a infectat deja mai multe dispozitive mobile.

Programul se instalează pe dispozitivele smartphone care rulează Android sub deghizarea unei aplicaţii media banale. Utilizatorilor li se solicită să accepte instalarea unui fişier de 13KB, cu extensia standard .APK a aplicaţiilor Android. Odată instalat pe telefon, troianul începe să trimită SMS-uri către o listă de numere cu suprataxă, fără acordul sau cunoştinţa utilizatorului telefonului.

ANDROID

ANDROID

Troienii-SMS sunt cea mai răspândită categorie de programe periculoase pentru telefoanele mobile, dar Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a este primul scris special pentru platforma Android. Trebuie notat că până acum au existat cazuri izolate de dispozitive rulând Android care au fost infectate cu programe spyware. Primul asemenea program a apărut în 2009.

Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

One Comment

  1. Pingback: Tweets that mention Apeluri subtile cu suprataxă -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

SONY Bravia 3D Full HD TV  |  Ce ştii despre bara de adrese a Firefox? (1)  |