HelpDesk / Slider / Tips&Tricks

Trucuri about:config în Firefox

Învaţă cum poţi dezlănţui puterea Firefox fără extensii pe care nu le poţi controla. Cele mai delicioase trucuri pe care le poţi face cunoscând dedesubturile lui about:config.

Accesul în consola de administrare a Firefox se face simplu, prin introducerea textului “about:config” în bara de adrese. Vei primi un mesaj de avertizare în care esti anunţat ca poţi destabiliza, cu mare uşurinţă, sistemul, dacă nu ştii sau nu eşti atent la ce modifici.about-config

about:config

1. Modifică dimensiunea listei de sugestii

Valoarea implicită de 12 linii de sugestie se modifică prin schimbarea valorii numerice a variabilei browser.urlbar.maxRichResults. Dacă vrei să dezactivezi sugestiile, atribuie acestei variabile valoarea -1.

2. Dezactivează funcţia de recuperare automată a sesiunii de navigare

În mod implicit, Firefox îţi salvează sesiunea curentă, astfel încât, dacă se întâmplă ceva neplăcut, poţi reveni cu uşurinţă la configuraţia de pagini deschise pe care o aveai iniţial. Variabila care determină comportamentul browser-ului cu privire la sesiuni este browser.sessionstore.enabled. Valoarea True va salva sesiunea, False va dezactiva opţiunea.

3. Frecvenţa de salvare a sesiunii

Mai important decât a avea activă opţiunea de salvare a sesiunii este de a-ţi regla corect, după necesităţile tale, intervalul de timp la care browser-ul salvează starea curentă. browser.sessionstore.interval se ocupă de acest aspect. Valoarea implicită este de 10000 milisecunde (10 secunde).

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comments

  1. Am intrat in panelul de configurare si sunt o groaza de optiuni. Scrie mai mult despre fiecare. sunt sigur ca sunt multi care sunt curiosi de ce se ascunde acolo. exista documentatie de la mozilla? eu n-am gasit nimic cap-coada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Medal of Honor  |  DVI  |  Cât costă 21 de secunde?  |