Hardware / Slider / TV & Audio

Televizoare LED vs LCD

Care este diferenţa?

Dacă citiţi recenzii ale televizoarelor LED, s-ar putea să vă întrebaţi care este diferenţa între un televizor LED şi un televizor LCD. Spre nelămurirea multora, ambele utilizează ecrane LCD – numele diferite se referă la modurile diferite în care lumina este utilizată pentru a genera imaginea.
LCD vs LED

LCD vs LED

Termenul LED se referă pur şi simplu la una din metodele utilizate de producători pentru a furniza lumină în partea din spate a unui ecran LCD.

Tehnologia televizoarelor LED aduce avantaje puternice în ceea ce priveşte profilul subţire şi calitatea imaginii. Televizoarele LCD se dezvoltă rapid pentru a oferi beneficii diferite. Ghidul simplu de mai jos ar trebui să vă ajute să înţelegeţi avantajele acestor două tehnologii:

Există două tipuri de iluminare cu LED-uri:

 • Iluminarea din spate cu LED-uri este poziţionată în spatele ecranului, intensitatea fiecărui grup de lumini putând fi diminuată local. Aceasta ajută ecranul LCD să furnizeze culori mai profunde, un contrast mai ridicat şi o gamă mai largă de nuanţe în partea întunecată a spectrului, foarte importantă.
 • Edge LED amplasează LED-uri albe pe marginile ecranului, ceea ce deschide calea pentru ecrane cu o grosime de sub 1 cm.

EDGE LED

EDGE LED

Cum funcţionează?

LED-urile sunt plasate pe marginile televizorului, iar lumina este distribuită uniform pe ecran utilizând plăci de ghidare a luminii.

Principalul avantaj

Se evită necesitatea de a avea lumini în spatele ecranului.

Rezultat

Un televizor incredibil de subţire. BRAVIA ZX1 are o grosime de doar 9,9 mm.

Iluminare din spate cu LED-uri

Iluminare din spate cu LED-uri

Cum funcţionează?

Luminile LED sunt amplasate în spatele ecranului. Dispunând de întunecare locală, acestea sunt organizate în grupuri de LED-uri a căror intensitate luminoasă este controlată separat.

Principalul avantaj

Produce nuanţe de negru mai intense şi mai pure şi furnizează culori mai realiste pe ecranul LCD.

Rezultat

Tehnologia LCD poate asigura o reproducere incredibil de fidelă a culorilor şi un contrast superior, în special pentru culorile mai închise.
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

One Comment

 1. Ion Stefan says:

  Felicitari pt. aceste explicatii! ……insa ar fi fost frumos daca ati fi facut si o compatatie economica!…..cum ar fi:
  -pretul la un tv clasic cu tub cinescop, plasma, LCD si LED;
  -fiabilitatea acestora ca durata medie de viata;
  -consumul de energie electrica, ……… etc.;
  Veti avea recunostinta mea vesnica raspunzand acestor \curiozitati!~
  Va multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laptop  |