HelpDesk / Slider / Tips&Tricks

Recuperează-ţi parola de admin

În situaţia extrem de neplăcută în care constaţi că ai uitat parola user-ului admin al sistemului tău de operare, ce e de făcut?

 1. Conectează-te cu un alt cont de administrator. Folosind acest cont secundar iti poti debloca accesul prin contul iniţial, prin resetarea parolei.
 2. Dacă nu ai un cont secundar cu drepturi de administrator, atunci poţi încerca să legi hard-disk-ul pe care ai instalat sistemul de operare la un alt calculator, C2. Acest lucru se poate face fie prin introducerea hard-ului în interiorul carcasei C2 şi conectarea la sursă si placa de bază prin conectori IDE sau SATA/PATA,

  Conectori PATA/SATA

  Conectori PATA/SATA

 3. fie prin folosirea unei cuşti externe ce are rolul de adaptor. Legătura dintre cutia externă şi C2 se face pe USB.

  Carcasă externă HD

  Carcasă externă HD

 4. Foloseşte un software de access al unui producator credibil. În situaţia aceasta sfatul este să te asiguri ca soft-ul respectiv este demn de încredere. Folosind un soft netestat poţi crea mai multe probleme decât ai deja, prin pierderea definitivă a datelor.
 5. O posibilă soluţie o reprezintă

  http://www.recoverlostpassword.com/products/windowspasswordrecoery.html

  Windows Password Recovery Tool

  Windows Password Recovery Tool

 6. O altă soluţie, poate cea mai elegantă, este resetarea parolei folosind un disk de (re)instalare a sistemului de operare. În Windows, de pildă, după procesul de boot de pe CD ce conţine kit-ul de instalare, poţi accesa meniul Setup, Repair. După ce procesul se va fi terminat, sistemul se va restarta. Acum apasă SHIFT-F10 pentru un command prompt. De aici, poţi porni, fie  “control” (Windows 200X), fie “nusrmgr” (Windows XP).

  NUSRMGR

 7. În acest moment ar trebui sa poţi reseta parola.Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cum se instalează WordPress (tutorial video)  |  Win32/Stuxnet vânează SCADA  |