Drivers / Hardware / Slider

Interfata IEEE 1394

Interfaţa IEEE 1394 este o interfaţă serială de mare viteză care se poate utiliza pentru conectarea la computer a dispozitivelor periferice precum camere digitale, imprimante, scanere, HDD-uri externe, interfeţe video sau audio digitale, etc. Aceasta interfaţă este cunoscuta si sub numele de FireWire (Apple), i.Link (SONY) sau Lynx (Texas Instruments).

Combină tehnologia portului RS232 cu facilitaţile protocolului SCSI luând din fiecare ce este mai bun. Este asemănătoare ca aspect cu conexiunea USB, deşi USB şi IEEE 1394 nu au nimic în comun.

Se folosesc două standarde ale conexiunii IEEE 1394 (FireWire):

FireWire 400 (IEEE 1394a) poate transfera date la viteza de 400 Mbps.  Lungimea maximă a unui cablu FireWire 400 este de 4,5 metri.
Există două tipuri de conectori asociaţi lui FireWire 400: conectorul cu 4 pini (mai mic) şi conectorul cu 6 pini (mai mare). Diferenţa dintre cei 2 conectori este ca cel de 6 pini poate transporta alimentare de până la 45 watts pe langă fluxul de date pe care-l transportă ambii conectori. 

  

FireWire 800 (IEEE 1394b) poate transfera date la viteza de 800 Mbps. Conectorul lui FireWire 800 are 9 pini, din care 3 pini pot alimenta un device, iar ceilalţi 6 pini sunt folosiţi pentru transferul de date.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

One Comment

  1. Stelica says:

    Sa inteleg ca pot sa conextez un laptop Dell (de la romtelecom primit) care are o intrare/iesire langa care scrie 1394 cu un televizor samsung 40es5500 care are intrari HDMI? Asta pentru a putea viziona filmele (audio si video) de pe laptop pe tv direct sa nu mai fiu nevoit sa le iau de pe laptop sa le pun pe un stick si dupa aceea in televizor.
    As pute sa fac aceasta conexiune?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  |  Ce ştii despre bara de adrese a Firefox? (1)  |