Slider

DVI

Digital Visual Interface (DVI) este o conexiune digitală folosită pentru a conecta un computer la proiectoare, monitoare, sau alte device-uri care suportă acest tip de conexiune.

Este compatibil atât cu standardul HDMI (High-Definition Multimedia Interface) prin conectorul DVI-D cât şi cu standardul VGA prin conectorul DVI-A. Conexiunea DVI transportă doar video, spre deosebire de conexiunea HDMI care transportă atât video cât si audio.

Iată cum arată adaptoarele DVI-VGA şi DVI-HDMI :  

Mini-DVI este un conector DVI folosit de computerele Apple. Are o dimensiune mai mică decât clasicul conector DVI şi se găseste pe PowerBook-uri, iMac-uri, laptopurile MacBook, MacMini-uri şi pe Xserve-uri. Toate aceste fiind produse de Apple.

Micro-DVI este cel mai mic conector DVI şi este destul de rar întâlnit. Îl puteţi gasi pe Apple MacBook Air sau pe ASUS U2E, ambele fiind laptopuri foarte subtiri.

Lungimea maximă a unui cablu DVI depinde de tipul de cablu care transportă acest semnal si de ce semnal se doreste a fi transportat. Pentru o rezoluţie de 1280 x 1024 cablul nu ar trebui sa depăsească 15 m. Însă dacă se doreste transportul unui semnal 1080p (1920 x 1200) cablul nu trebuie sa depăsească 4,5 m (in teorie) insa dacă transportaţi semnalul cu un cablu de calitate, se poate ajunge si la 10 m fară a avea pierderi.

Tags: ,

Comentarii prin facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  |